Přejít na obsah stránky | Klávesové zkratky | Hlavní strana | Mapa stránek | Vyhledávání | Přejít na hlavní navigační menu

Co všechno umí tukové emulze v umělé výživě ovlivnit

Věděli jste, že kosmonautika stojí i za vznikem parenterální, tedy umělé, výživy? Co všechno musí výživa podávaná přímo do krevního emulze obsahovat? Kam se v této oblasti posunulo medicínské poznání za posledních 50 let a jakou roli hrají tukové emulze při aktuální léčbě symptomů Covid 19? Poslechněte si podcast Medicína se zakladatelem Společnosti klinické výživy a intenzivní metabolické péče, zakladatelem Kliniky gerontologické a metabolické ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové a nestorem české parenterální výživy profesorem Zdeňkem Zadákem.

Přečíst celý přepis
Prof. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc.
Nestor české parenterální výživy, vedoucí Centra pro výzkum a vývoj Fakultní nemocnice Hradec Králové

Napište nám

Využijte tento prostor a podělte se s námi o další témata nebo osobnosti, které byste v našem podcastu chtěli slyšet.

Mohlo by Vás také zajímat

Naprostá většina onkologicky nemocných pacientů má problém se správnou výživou, která může mít velký vliv na úspěšnost protinádorové léčby. Povědomí o...

Host:
MUDr. Petr Beneš
Internista a nutriční specialista Nemocnice Na Homolce